Skab uforglemmelige oplevelser med dans

Dans kan give dig mange enestående, hyggelige og uforglemmelige oplevelser, der både kan være medicin for sjæl og krop. Dans har stort set altid eksisteret på den ene eller anden form – helt tilbage i tiden var dans en rituel aktivitet, der blandt andet blev set af stammer rundt omkring. Ligeledes er der flere typer af danse, der også i dag opleves som rituelle. Tænk bare på dansen rundt om juletræet eller les lanciers, når man bliver færdig på gymnasiet. Gennem 1900-tallet blev danset for alvor udviklet, som vi kender det i dag. Der skete rigtig meget inden for musikkens verden, der afstedfødte nye måder at bevæge sig og danse på. I 1920’erne begyndte man at danse swing dans, der senere hen udviklede sig til rock’n’roll og jitterbug op i 1940’erne og 1950’erne. Op i 1970’erne blev disco dans utrolig populært – bare tænk på John Travolta eksempelvis i Grease. Op i 1980’erne begyndte hip hop dans at blive populært. Det var særligt grundet rap og hiphop musik, der førte danse som electric boogie, breakdance og meget mere med sig. Èn af de helt store skikkelser inden for dansens udvikling er Michael Jackson. Michael Jackson dans er populært den dag i dag, og man finder mange forskellige steder, hvor MJ-moves bliver brugt i dag.

De senere år er der kommet flere og flere danseprogrammer i fjernsynet, der uden tvivl har udbredt kendskabet og interessen for dansen yderligere. Dette være sig tv-programmer som Vild med Dans, Kan du Danse? og Scenen er Din. Det har medført, at der er flere og flere, der begynder at gå til dans. Og i forlængelse af at der er kommet et større fokus på sundhed, så har de sundhedsmæssige fordele ved dansen ligeledes vundet indpas hos danskerne. Der er danseskoler i det meste af Danmark, og danseskoler København i sig selv er der masser af. Du kan med fordel starte til dans og få styrket din motorik og rytmiske sans. Du får med garanti sved på panden og gang i hele kroppen. På de fleste danseskoler er der et rigtig godt sammenhold, der kan gøre det til en leg at lære at danse.

Når man danser, så bliver man faktisk også bedre til at lære generelt. Det vil sige, at kroppen på magisk vis lærer at lære, hvilket du også kan bruge i andre sammenhænge så som skole og job – altså mere boglige områder. Argumenterne er mange og ikke mindst gode for at starte til dans. Plus – og nok det allervigtigste argument – så er det hamrende sjovt, og man får med garanti en masse uforglemmelige og sjove oplevelser. Oplev livsglæde, livskvalitet og ægte lykke ved at bevæge dig til dejlig musik i godt selskab. Find din yndlings dansestilart og udvælg nøjagtigt de hold, du tænker kunne være sjovest at gå på.